NOVO! Za vse pacientke ZD Ljubljana opravljamo meritev nuhalne svetline in dvojnega hormonskega testa na napotnico.

Ginekološke storitve

V želji, da bi nosečnicam ponudili celostno obravnavo v nosečnosti, smo v ambulanti Medgen poskrbeli tudi za možnost opravljanja določenih ginekoloških storitev.

Vaša celostna obravnava je naša skrb

Spremljanje nosečnosti, ki ga opravljajo specialisti ginekologije, se tesno prepleta tudi z genetskimi preiskavami v tem obdobju, ki so ključne za zdravje tako matere kot nerojenega otroka, zato smo v Medgenu razširili naše storitve tudi na ginekologijo in povabili v našo ekipo mag. Branislava Reljića, dr. med., specialist ginekologije in porodništva.

NOVO! Meritev nuhalne svetline in dvojni hormonski test opravljamo na napotnico za vse pacientke ZD Ljubljana.

Naročite se na številki 051 429 723.

 

Katere preglede v nosečnosti lahko pri vas opravim?

UZ meritve nuhalne svetline z zgodnjo morfologijo ploda (11.-13.teden)

Storitev se opravlja med 11. in 13. tednom nosečnosti. Pregled spada med ključne presejalne teste za zgodnje odkrivanje kromosomskih in razvojnih nepravilnosti pri plodu. Po opravljenem pregledu prejmete USB ključ s slikami ploda in izvidom.

Storitev se opravlja med 20. in 24. tednom nosečnosti. S pregledom se ugotavlja ali je plod pravilno razvit glede na trajanje nosečnosti. Po opravljenem pregledu prejmete USB ključ s slikami ploda in izvidom.

Storitev se opravi okoli 30. tedna nosečnosti. S pregledom se ugotavlja ali je plod pravilno razvit glede na trajanje nosečnosti. Po opravljenem pregledu prejmete USB ključ s slikami ploda in izvidom.

Na vašo željo lahko med 25. in 29. tednom opravimo UZ pregled ploda v 3D/4D tehniki. Posnetek shranimo na USB ključ, ki ga prejmete ob pregledu.

Priporočeno obdobje za merjenje materničnega vratu je med 20. in 23. tednom nosečnosti. Preiskava se opravi z vaginalnim UZ, ginekolog na podlagi meritev poda oceno tveganja za prezgodnji porod.

DHT je še en v vrsti neinvazivnih presejalnih testov (kot merjenje nuhalne svetline in NIPT), ki se ga lahko opravi v zgodnji nosečnosti in je namenjen zgodnjemu odkrivanju kromosomskih nepravilnosti pri plodu. Priporočljivo ga je opraviti med 8. in 14. tednom nosečnosti, analiza se opravi iz vzorca krvi.

Prednosti obravnave pri nas

Vse na enem mestu

ker lahko opravite ginekološke in genetske preiskave na enem mestu

Nadaljna obravnava

ker vam bomo v primeru UZ odkritih nepravilnosti ploda lahko ponudili posvet s specialistom klinične genetike in vaš primer celovito vodili do konca

Strokovno usposobljeno osebje

ker imamo strokovno usposobljeno osebje, ki vam bo podalo iskrene informacije o vseh možnih preiskavah v nosečnostih

Genetski posvet

ker bo rezultate genetskega testiranja pregledal specialist klinične genetike

Zakaj nam zaupati?

Smo ambulanta, ki deluje pod Hipokratovo zaprisego, kar pomeni, da so naše storitve transparentne, verodostojne in ustvarjene za lepšo prihodnost.

Mnenja zadovoljnih uporabnikov

Odgovori na pogosta vprašanja

Želite več informacij v zvezi z ginekološkimi storitvami? Spodaj smo zbrali odgovore na najpogostejša vprašanja. Če odgovora na vaše vprašanje ne najdete, vas toplo vabimo, da nas kontaktirate ali pa se prijavite na brezplačen telefonski posvet.

Ali v ambulanti Medgen opravljate merjenje nuhalne svetline in DHT na napotnico?

Da, v kolikor ste pacientka Zdravstvenega doma Ljubljana, vam lahko opravimo meritev nuhalne svetline in dvojnega hormonskega testa na napotnico. Ostale ginekološke storitve so samoplačniške. Na napotnico lahko opravimo tudi NIPT test, vendar le v primeru povišanega tveganja za kromosomopatije.

Vsi trije omenjeni testi spadajo med presejalne teste (to pomeni, da njihova zanesljivost ni 100%), hkrati pa se med seboj zelo razlikujejo po sami zanesljivosti rezultatov. Zanesljivost kombiniranega rezultata meritve NS in DHT je približno 90 odstotna (zanesljivost posameznega zgoraj omenjenega testa je še nižja, med 75 in 85 odstotki). Za razliko od teh dveh presejalnih testov, imajo NIPT testi veliko višjo zanesljivost rezultatov, ki je več kot 99%. Poleg tega NIPT testi na vašo željo analizirajo tudi določene kromosomske nepravilnosti, ki jih zgoraj omenjena testa ne pokrivata (nepravilnosti spolnih kromosomov, mikrodelecije). Več o naših NIPT testih si lahko preberete tukaj.

Rezervirajte svoj termin

V ambulanti Medgen se trudimo za hitro in enostavno dostopnost naših storitev, zato vas vabimo, da izberete eno izmed možnosti naročanja: