NOVO! Za vse pacientke ZD Ljubljana opravljamo meritev nuhalne svetline in dvojnega hormonskega testa na napotnico.

Drugi raki

Rak nastopa v mnogih oblikah. Nekatere izmed njih že lahko genetsko obravnavamo, nekaterih žal (še) ne.

Sledenje novostim

Genetika je ena najhitreje razvijajočih se znanosti tega časa. Vsakodnevno pride do odkiravnja novih povezav med genskim zapisom posameznika in razvojem bolezni. Čeprav lahko na področju rakavih obolenj genetika zaenkrat ponudi zgolj obravnavo pacientov, ki se srečujejo z dednimi oblikami raka, ni izključeno, da se to v prihodnosti ne bo spremenilo.

V ambulanti Medgen se zavedamo pomena, ki ga prinaša sledenje tem novostim, zato se ves čas trudimo, da ostajamo v koraku s časom.

Vse paciente, tudi tiste, ki so oboleli za ne-dedno obliko raka, vabimo, da tem novostim sledite skupaj z nami.

Kako vedeti ali za vašo vrsto raka obstaja genetsko testiranje?

Obstaja več kot 100 različnih vrst raka, ki se razlikujejo po vzrokih, simptomih in prognozi. Zelo težko je na kratko opredeliti, katere rake lahko testiramo in katerih ne. V kolikor vas zanima genetsko testiranje s področja raka, ki ga nismo posebej opisali na naših spletnih straneh, vas vabimo, da nam pišete ([email protected]), nas pokličete na številko 051 429 723 ali se naročite na genetsko svetovanje, kjer vam bo specialist klinične genetike podal vse potrebne informacije o možnostih testiranja.

Katera testiranja lahko opravite v ambulanti Medgen?

41_rak_drugi

Drugi raki

40_rak_prostata

Rak prostate

39_rak_debelo_crevo

Rak debelega črevesja

38_rak_dojke

Rak dojk in jajčnikov

Lahko to storitev opravim na napotnico?

Da, do zapolnitve našega programa lahko to storitev opravite na napotnico, v nasprotnem primeru je storitev samoplačniška.

Kakšen je postopek?

KORAK

Rezervacija termina

KORAK

Posvet s specialistom

KORAK

Odvzem vzorca

KORAK

Genetska analiza

KORAK

Interpretacija izvida

Zakaj nam zaupati?

Smo genetiki

Ekipo ambulante Medgen sestavljajo specialisti klinične genetike in drugo, visoko usposobljeno medicinsko osebje.

Nudimo celostno obravnavo

Z močnim strokovnim sodelovanjem naših in zunanjih specialistov, lahko pacientom nudimo celosten pristop pri njihovi obravnavi.

Imamo zaupanje države

Naše znanje, izkušnje, transparentnost in verodostojnost so prepričale tudi Ministrstvo za zdravje, ki nam je podelilo državno koncesijo za opravljanje storitev klinične genetike.

Delujemo že več kot 20 let

Naše delo temelji na dolgoletnih izkušnjah, stalnem izobraževanju ter širokem razumevanju področja, na katerem delujemo.

Zakaj nam zaupati?

Smo ambulanta, ki deluje pod Hipokratovo zaprisego, kar pomeni, da so naše storitve transparentne, verodostojne in ustvarjene za lepšo prihodnost.

Mnenja zadovoljnih uporabnikov

Odgovori na pogosta vprašanja

Želite več informacij v zvezi z našimi storitvami? Spodaj smo zbrali odgovore na najpogostejša vprašanja. Če odgovora na vaše vprašanje ne najdete, vas toplo vabimo, da nas kontaktirate ali pa se prijavite na brezplačen telefonski posvet.

Ali lahko v vaši ambulanti opravim testiranje za vse vrste raka?

V ambulanti Medgen opravljamo preiskave s področja dednega raka. Glede utemeljenosti oziroma potrebe po sami genetski preiskavi se pogovorite s specialistom klinične genetike na genetskem posvetu.

Da, tovrstno genetsko testiranje lahko opravimo ali na napotnico ali samoplačniško.

Kot vsaka druga genetska preiskava, se tudi onkogenetske preiskave začnejo s posvetom pri specialistu klinične genetike. V kolikor zdravnik oceni, da je potrebna genetska analiza, se takoj odvzame vzorec krvi. Sledi laboratorijska analiza, rezultati analize so znani v prb. 6 – 8 tednih. Po prejemu rezultatov, slednje pregleda zdravnik specialist in napiše zaključni izvid. Celoten postopek je praviloma zaključen v 8 do 10 tednih, odvisno od kompleksnosti preiskave in njenih ugotovitev.

V tem primeru vas takoj pokličemo in naročimo na dodaten posvet pri specialistu klinične genetike, ki vam obrazloži ugotovitve analize, kakšen je vpliv ugotovljene genske različice na vaše zdravje, kakšni postopki so potrebni v nadaljevanju vašega zdravljenja oz. spremljanja razvoja bolezni. Glede na ugotovljeno, vam bo lahko svetoval tudi glede testiranja drugih družinskih članov.

Genetska testiranja s področja raka spadajo med obsežnejše preiskave. Laboratorijski rezultati so na voljo predvidoma v 7-10 tednih. Temu sledi še analiza ugotovitev ter oblikovanje končnega izvida, kar je delo kliničnega genetika. Ne celoten izvid je torej treba čakati okvirno 2 do 3 mesece.

Rezervirajte svoj termin

V ambulanti Medgen se trudimo za hitro in enostavno dostopnost naših storitev, zato vas vabimo, da izberete eno izmed možnosti naročanja: