NOVO! Za vse pacientke ZD Ljubljana opravljamo meritev nuhalne svetline in dvojnega hormonskega testa na napotnico.

O nas

Našo ekipo odlikuje predanost delu, zavezanost strokovnosti in neutrudno sledenje novostim na področju klinične genetike.

Medgen, ambulanta za klinično genetiko, je specializirana zdravstvena ustanova, ki se ukvarja s prepoznavanjem, diagnosticiranjem, svetovanjem in obravnavo genetskih bolezni ter dednih genetskih motenj. Delujemo že od leta 2003, kar pomeni, da smo dobri poznavalci vseh dostopnih genetskih tehnologij, ki so v svetu splošno sprejete v klinično uporabo. Smo edina zasebna ambulanta za medicinsko genetiko z državno koncesijo, ki na enem mestu nudi celostno obravnavo pacientov.

Storitve opravljamo tako na napotnico, kot samoplačniško. Večino obravnav (samoplačniških in z napotnico) opravljamo izključno v naši matični ambulanti, ki se nahaja v pritličju PC Dravlje, Ulica bratov Babnik 10, Ljubljana. Izjema so NIPT, ki jih lahko opravite tako pri nas, kot v naših partnerskih ambulantah po Sloveniji.

Spoznajte nas

Zagotavljanje visokega nivoja obravnave zahteva ekipo, ki zna na prvo mesto postaviti človeka in njegovo stisko, hkrati pa strokovno in učinkovito opraviti svoje delo.

Naši strokovnjaki

Marta Banjac, dr. med.

specialistka klinične genetike

Strokovna vodja ambulante Medgen je dr. Marta Banjac. Diplomirala je na Medicinski fakulteti Univerze v Novem Sadu, specializacijo iz klinične genetike pa je opravila na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. V času specializacije je bila zaposlena na Kliničnem inštitutu za medicinsko genetiko na Ginekološki kliniki UKC Ljubljana. Po specializaciji se je zaposlila na oddelku za onkološko genetsko testiranje in svetovanje na Onkološkem inštitutu UKC Ljubljana, kjer je bila poleg opravljanja samostojnega in timskega dela na specialističnem področju vključena tudi v razvojno in raziskovalno delo Onkološkega inštituta v Ljubljani. Strokovno znanje je širila in nadgrajevala tudi z udeležbo na mednarodnih konferencah in izobraževanjih v Sloveniji in tujini (Anglija, Italija, Švedska,…). S svojim širokim znanjem z različnih genetskih področij (onkogenetika, prenatalna genetska diagnostika, molekularna genetika), je novembra 2022 obogatila in prevzela vodenje ambulante Medgen.

prim. Anamarija Brezigar, dr. med.

specialistka klinične genetike in pediatrije

Ustanoviteljica ambulante Medgen, prim. Anamarija Brezigar, je diplomirala na ljubljanski Medicinski fakulteti in se po opravljenem pripravništvu zaposlila v Citogenetskem laboratoriju Univerzitetne Ginekološke klinike v Ljubljani.

Na področju medicinske genetike se je izobraževala še v Univerzitetnem centru za medicinsko genetiko v Lyonu, Francija, in v CHUV v Ženevi, Švica. Na Ginekološki kliniki je bila zaposlena 17 let in je kot specialistka vodila genetske posvetovalnice. Leta 1996 je kot zasebnica pridobila koncesijo Ministrstva za zdravje za področje prenatalne in postnatalne diagnostike. Od takrat deluje kot koncesionarka.

Leta 2000 ji je na osnovi delovnih, vodstvenih in mentorskih zaslug, aktivnega delovanja za širitev znanj o medicinski genetiki javnosti ter promociji zdravja v javnem zdravstvu, Ministrstvo za zdravje podelilo naziv primarij. Do leta 2022 je vodila ambulanto za medicinsko genetiko Medgen in ves čas skrbela za uspešno sodelovanje in povezovanje z drugimi, pomembnimi slovenskimi strokovnjaki s področja klinične genetike.

Od leta 2022 dalje še vedno aktivno sodeluje z ambulanto, kjer poleg obravnave pacientov skrbi tudi za prenos znanja in dolgoletnih izkušenj na celotno ekipo ambulante Medgen.

Sladjana Božić, dipl. med. sestra

študentka podipl. študija za Genomsko informiranje

Brez strokovno podkovane, potrpežljive, spretne in organizacijsko usposobljene medicinske sestre ne stoji nobena ambulanta. V ambulanti Medgen je to diplomirana medicinska sestra Sladjana Božić. Svoje strokovno izobraževanje je začela na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani in jo kasneje nadaljevala na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze v Mariboru, kjer je tudi diplomirala. Skoraj 17 let je bila zaposlena v UKC Ljubljana, kjer je delovala na Kliničnem oddelku za nefrologijo in kasneje v Centru za transplantacijo ledvic. Leta 2019 je svojo strokovno pot nadaljevala v NephroCare – podjetju, posvečenemu storitvam za bolnike s kronično ledvično odpovedjo. Je redna udeleženka seminarjev, kongresov in drugih izobraževalnih dogodkov, namenjenih raznovrstnim zdravstvenim področjem. Marca 2022 se je pridružila strokovni ekipi ambulante Medgen ter nas tako obogatila s svojim znanjem in neprecenljivimi izkušnjami. Da bi še bolj poglobila svoje znanje na področju klinične genetike, se je v študijskem letu 2023/24 vpisala v podiplomski študij za Genomsko informiranje Univerze v Novem mestu.

Naša ekipa

Petra Sušnik

strokovna sodelavka

Alenka Podboj

strokovna sodelavka

Andrej Ilić

strokovni sodelavec

Martin Podboj

direktor

Partnerski strokovnjaki

mag. Branislav Reljić, dr. med.

spec. ginekologije in porodništva

Telefon:
Kraj dela:
Kranj

mag. Stanko Pusenjak, dr. med.

spec. ginekologije in porodništva

Telefon:
Kraj dela:
Postojna

Izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med.

spec. ginekologije in porodništva, subspec. feto-maternalne medicine

Telefon:
Kraj dela:
Postojna

Aleksander Merlo, dr. med.

spec. ginekologije in porodništva

Telefon:
Kraj dela:
Postojna

Želite sodelovati z nami?

V kolikor bi želeli z nami poslovno sodelovati, nam pišite na [email protected] ali nas pokličite na 051 429 723. Novih izzivov in priložnosti smo vedno veseli in z veseljem vam bomo prisluhnili.