OBVESTILO

Spoštovane paciente in pacientke obveščamo, da bo ambulanta Medgen v času prvomajskih praznikov

 zaprta od 29. 4. 2024 do 3. 5. 2024. 

Za nujne primere se v tem času, prosim, obrnite na Klinični inštitut za genomsko medicino UKC Ljubljana (tel: 01/ 522 61 71).Storitve

V ambulanti Medgen vam nudimo genetsko obravnavo na napotnico kot tudi samoplačniško. Ministrstvo za zdravje nam je leta 1996 podelilo državno koncesijo za področje klinične genetike. Tako smo edina zasebna ambulanta v Sloveniji, ki s pomočjo uglednih partnerskih institucij strankam omogoča celovito genetsko obravnavo.

NIPT testi

V Medgenu smo ponosni in hkrati ekskluzivni zastopniki najnaprednejših podjetja za genetiko na svetu – Natera in Adventia.

Adventia

Ugotovite kolikšna je verjetnost, da vi ali vaš partner na otroka prenesete resno genetsko napako.

Panorama

Preverite genetsko stanje vašega otroka že v zgodnji nosečnosti.

Storitve na napotnico

V okviru zdravstvenega zavarovanja strankam nudimo širok izbor genetskih storitev.

Na področju klinične in laboratorijske diagnostike pri odraslih in otrocih imamo že več kot 30 let izkušenj, zato vam zagotavljamo, da boste pri nas v najskrbnejši strokovni obravnavi.

Pregledi v nosečnosti

Ultrazvočni pregledi

Meritev nuhalne svetline

Meritev nuhalne svetline je eden pomembnejših presejalnih testov za odkrivanje kromosomskih in drugih nepravilnosti ploda, ki se opravi v zgodnji nosečnost (med 11. in 14. tednom). Na podlagi meritev se računalniško izračuna tveganje oziroma verjetnost za rojstvo ploda s trisomijo 21, 18 ali 13 (tri najpogostejše kromosomske nepravilnosti).

Ultrazvočni pregled morfologije ploda

Ultrazvočni pregled morfologije ploda je poleg pregleda nuhalne svetline ena pomembnejših preiskav v nosečnosti. Namenjena je odkrivanju razvojnih nepravilnosti ploda in morebitnih označevalcev za kromosomsko napako.

Kontrola rastli ploda

Kontrola rasti ploda se sicer izvaja tekom cele nosečnosti, pomembno pa jo je opraviti tudi v visoki nosečnosti, okoli 30. tedna. Tudi na tem pregledu se opravi poglobljen pregled ploda, kjer se poleg plodove vitalnosti izmeri obseg in premer glave, obseg trebuha, dolžino stegnenice in tudi merjenje količine plodovnice.

Stopite korak pred prihodnost

Prijavite se na brezplačen in neobvezujoč telefonski posvet z enim izmed naših Medgen svetovalcev, ki vam bo z veseljem odgovoril na vaša vprašanja.

Pa le pogumno! Čaka vas pogovor s strokovnjakom, ki razume s kakšno poplavo čustev in vprašanj se soočate, zato je pravi naslov za brezskrben in DISKRETEN pogovor.

Če ste ŽE ODLOČENI za NIPT testiranje, se na termin lahko prijavite spodaj.