NS + DHT na napotnico?

Da! Sprejemamo napotnice vseh enot ZD Ljubljana.

Več informacij ali rezervacija termina: 051 429 723


Strokovnjaki

V ambulanti Medgen vam svetujejo specialisti klinične genetike: dr. Marta Banjac, dr. Anamarija Brezigar in dr. Gorazd Rudolf. V naših partnerskih ambulantah so vam na voljo še strokovnjaki s področja ginekologije in porodništva, katerih imena in kontakte najdete spodaj.

Marta Banjac, dr. med., specialistka klinične genetike

Strokovna vodja ambulante Medgen je dr. Marta Banjac. Diplomirala je na Medicinski fakulteti Univerze v Novem Sadu, specializacijo iz klinične genetike pa je opravila na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. V času specializacije je bila zaposlena na Kliničnem inštitutu za medicinsko genetiko na Ginekološki kliniki UKC Ljubljana. Po specializaciji se je zaposlila na oddelku za onkološko genetsko testiranje in svetovanje na Onkološkem inštitutu UKC Ljubljana, kjer je bila poleg opravljanja samostojnega in timskega dela na specialističnem področju vključena tudi v razvojno in raziskovalno delo Onkološkega inštituta v Ljubljani. Strokovno znanje je širila in nadgrajevala tudi z udeležbo na mednarodnih konferencah in izobraževanjih v Sloveniji in tujini (Anglija, Italija, Švedska,…). S svojim širokim znanjem iz različnih genetskih področij (onkogenetika, prenatalna genetska diagnostika, molekularna genetika), je novembra 2022 obogatila in prevzela vodenje ambulante Medgen.

Prim. Anamarija Brezigar, dr. med. spec. klinične genetike in spec. pediatrije

Ustanoviteljica ambulante Medgen, prim. Anamarija Brezigar, je diplomirala na ljubljanski Medicinski fakulteti in se po opravljenem pripravništvu zaposlila v Citogenetstkem laboratoriju Univerzitetne Ginekološke klinike v Ljubljani.

Na področju medicinske genetike se je izobraževala še v Univerzitetnem centru za medicinsko genetiko v Lyonu v Francija in v CHUV, v Ženevi, v Švici. Na Ginekološki kliniki je bila zaposlena 17 let in je kot specialistka vodila genetske posvetovalnice. Leta 1996 je kot zasebnica pridobila koncesijo Ministrstva za zdravje za področje prenatalne in postnatalne diagnostike medicinske genetike. Od takrat deluje kot koncesionarka.

Leta 2000 ji je na osnovi delovnih, vodstvenih in mentorskih zaslug ter aktivnega delovanja za širitev znanj o medicinski genetiki javnosti in promociji zdravja v javnem zdravstvu Ministrstvo za zdravje podelilo naslov primarij. Deluje in vodi ambulanto za medicinsko genetiko Medgen, v kateri sodelujejo tudi drugi pomembni slovenski strokovnjaki specialisti klinične genetike.

Mag. Gorazd Rudolf, dr. med., specialist klinične genetike

Strokovnjak z več kot 20 letnimi izkušnjami na področju klinične genetike in genetskega svetovanja.

Med. sestra Sladjana Božić

Brez strokovno podkovane, potrpežljive, spretne in organizacijsko usposobljene medicinske sestre ne stoji nobena ambulanta. V ambulanti Medgen je to diplomirana medicinska sestra Sladjana Božić. Svoje strokovno izobraževanje je začela na Srednji zdravstveni šoli v Ljubljani in jo kasneje nadaljevala na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze v Mariboru, kjer je tudi diplomirala. Skoraj 17 let je bila zaposlena v UKC Ljubljana, kjer je delovala na Kliničnem oddelku za nefrologijo in kasneje v Centru za transplantacijo ledvic. Leta 2019 je svojo strokovno pot nadaljevala v NephroCare – podjetju, posvečenemu storitvam za bolnike s kronično ledvično odpovedjo. Je redna udeleženka seminarjev, kongresov in drugih izobraževalnih dogodkov, namenjenih raznovrstnim zdravstvenim področjem. Marca 2022 se je pridružila strokovni ekipi ambulante Medgen ter nas tako obogatila s svojim znanjem in neprecenljivimi izkušnjami.

Partnerski strokovnjaki

Sodelujemo z najboljšimi strokovnjaki na področju ginekologije in porodništva v Sloveniji.

Aleksander Merlo, dr. med.

spec. ginekologije in porodništva

Barbara Venier, dr. med.

spec. ginekologije in porodništva

Ambulanta: Medicinski center Medartis >>

Telefon: 059 228 380 >>

Email[email protected] >>

Kraj dela: Nova Gorica

Mag. Boštjan Lovšin, dr. med.

spec. ginekologije in porodništva

Ambulanta: Specialistika zdravstveni zavod >>

Telefon: 031 777 166 >>

Email[email protected] >>

Kraj dela: Koper

Mag. Branislav Reljić, dr. med.

spec. ginekologije in porodništva

Darja Gašperlin Dovnik, dr.med

spec. ginekologije in porodništva

Izr. prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med.

spec. ginekologije in porodništva, subspec. feto-maternalne medicine

Mag. Stanko Pušenjak, dr. med.

spec. ginekologije in porodništva

Stopite korak pred prihodnost

Prijavite se na brezplačen in neobvezujoč telefonski posvet z enim izmed naših Medgen svetovalcev, ki vam bo z veseljem odgovoril na vaša vprašanja.

Pa le pogumno! Čaka vas pogovor s strokovnjakom, ki razume s kakšno poplavo čustev in vprašanj se soočate, zato je pravi naslov za brezskrben in DISKRETEN pogovor.

Če ste ŽE ODLOČENI za NIPT testiranje, se na termin lahko prijavite spodaj.