OBVESTILO! Ambulanta Medgen bo od 29. 4. do 5. 5. 2024 ZAPRTA. Za nujne primere se obrnite na KIGM (povezava na naročanje).

RODINIA®

Rodinia® je test, ki odkriva spremembe v posameznih genih, povezanih z neplodnostjo. Je popolnoma neinvaziven test, pri katerem se posamezniku vzame bris iz ustne votline.

Zakaj Rodinia®?

Popolnoma neinvaziven test

Test Rodinia® zagotavlja udobno izkušnjo, saj za vzorčenje materiala uporablja bris iz ustne votline.

Test identificira specifične genske mutacije, ki so povezane z neplodnostjo, omogoča pa tudi razumevanje genetskih dejavnikov, ki lahko vplivajo na reproduktivno zdravje posameznika.

Z odkrivanjem genskih vzrokov neplodnosti test Rodinia® prispeva k oblikovanju usmerjenih strategij zdravljenja, kar povečuje možnosti za uspešno zanositev in ohranitev nosečnosti.

Test zagotavlja natančno oceno genetskih dejavnikov, kar omogoča zdravnikom specialistom, da pripravijo natančne prognoze glede možnosti zdravljenja in izidov nosečnosti.

Rezultati testa nudijo dragocene informacije zdravnikom specialistom, ki vodijo postopek zdravljenja neplodnosti. To omogoča uvedbo prilagojenih in optimalnih terapevtskih pristopov za vsakega posameznika.

Test ne le pomaga pri zanositi, temveč tudi posreduje ključne informacije o morebitnih zapletih zdravljenja, na primer sindromu hiperstimulacije jajčnikov. S tem pacientom omogoča boljše razumevanje in obvladovanje morebitnih tveganj.

Komu je test Rodinia® namenjen?

Pari:

  • Pari, ki ne morejo zanositi
  • Pari, ki želijo zanositi s pomočjo in-vitro oploditve (IVF)
  • Parom, kjer se je pojavil več kot en spontani splav ali imajo družinsko anamnezo neonatalne aloimunske trombocitopenije (NAIT) (Panel Trombofilija & NAIT)

Ženske:

  • Ženske z neredno menstruacijo ali odsotnostjo menstruacije
  • Ženskam, z zunanjimi značilnostmi, ki kažejo na prisotnost sindroma, povezanega z razvojem reproduktivnih težav
  • Ženskam, ki želijo darovati jajčne celice

Moški:

  • Moškim, katerih spermiji so nepravilne oblike, imajo ugotovljeno nizko število ali se spermiji nepravilno gibajo:
  • Moškim, z zunanjimi značilnostmi, ki kažejo na prisotnost sindroma, povezanega z razvojem reproduktivnih težav
  • Moškim, ki želijo darovati spermne celice

Paketi preiskav

Za vas smo pripravili pakete preiskav, ki so vezane na spol.

Panel Rodinia
ŽENSKA

PAKET ZAJEMA 55 GENOV

Vključuje testiranje kromosomov X ter motenj, kot so primarna ovarialna insuficienca, sindrom policističnih jajčnikov, hipogonadotropni hipogonadizem in sindrom hiperstimulacije jajčnikov.

*seznam testiranih genov v panelu Ženska najdete tukaj

590 €

Panel Rodinia
MOŠKI

PAKET ZAJEMA 40 GENOV

Vključuje testiranje kromosomov X in Y, vključno z mikrodelecijami na Y kromosomu, ter motenj, kot je hipogonadotropni hipogonadizem, kot na primer sindrom Kallmann.

*seznam testiranih genov v panelu Moški najdete tukaj

590 €

Pomembno!

Test Rodinia se opravlja samo samoplačniško.

Kakšen je postopek?

Mnenja zadovoljnih uporabnikov

Odgovori na pogosta vprašanja

Spodaj smo zbrali odgovore na najpogostejša vprašanja. Če odgovora na vaše vprašanje ne najdete, vas toplo vabimo, da nas kontaktirate, ali se prijavite na brezplačen telefonski posvet.

Kaj test Rodinia® prepoznava?

Neplodnost lahko povzročijo številni razlogi, vključno z genetskimi spremembami. Biokemično in instrumentalno testiranje, kot so hormonski pregledi, ultrazvok in analiza semena, lahko odkrijejo do 65% primerov neplodnosti. Pri 10 – 15% moških in žensk so težave z neplodnostjo povezane zaradi sprememb v genih, ki vplivajo na zmožnost zanositve ali ohranjanje nosečnosti.

Genetski test Rodinia® lahko prepozna te spremembe in s tem vam in zdravniku specialistu, ki obravnava vaš primer neplodnosti, poda neprecenljivo informacijo, ki mu bo pomagala sprejeti informirane in natančne odločitve o najboljšem kliničnem zdravljenju za vas. Slednje lahko poveča vaše možnosti za zanositev oziroma ohranitev nosečnosti.

Ne. Gre za preiskavo, ki odkriva patogene različice v posameznih genih, povezanih z neplodnostjo, ne odkriva pa npr. napak na strukturi kromosomov, ki jih odkrivamo s pomočjo klasične kariotipizacije iz krvi.

Ne, testa Rodinia® zaenkrat žal ni mogoče opravljati preko napotnice.

 Pomembno je, da posameznik pol ure pred odvzemom bukalnega brisa ne jé, ne pije (z izjemo navadne vode), ne kadi in ne žveči žvečilke.

Rezervirajte svoj termin

V ambulanti Medgen se trudimo za hitro in enostavno dostopnost naših storitev, zato vas vabimo, da izberete eno izmed možnosti naročanja: